fredag 29 maj 2009

Stockholmsbesök med dottern.

Var en liten sväng upp till Stockholm igår med yngsta dottern. Hon fyller snart 12 år och önskade sig en shoppingtur till Stockholm i födelsedagspresent och det hade jag inte alls något emot att hon skulle få.

Vädret var oroväckande nära regn när vi hoppade på tåget i Nyköping, jag hade ju förstås planerat att glassa runt i Stockholm i nätta försommarkläder, men hmmm... det blev inte riktigt så. Väl framme i Stockholm så klarade vi oss dock undan regn nästan hela dagen.

Dottern hittade en hel del smått och gott och hade inga som helst problem att handla upp alla sina födelsedagspengar. Själv hade jag inga speciella shoppingplaner, men lyckades ändå komma hem med iallafall någon behållning från huvudstaden.

Vi besökte bland annat Parfymeri Cow, och det var första gången jag lyckats ta mig dit. Lite speciellt var det ju förstås att se alla dessa åtråvärda flaskor på riktigt och hålla dem i handen och rentav testa några på papper. Jag hade inga planer på att köpa någon parfym överhuvudtaget, som de flesta parfymistor vet, så kan man hitta det mesta billigare på nätet än i en butik på "fina gatan"... å andra sidan, hade expediten varit lite mer alert, kanske frågat om vi ville ha hjälp eller nåt, så kanske jag hade lämnat Cow med en parfym för runt en tusenlapp i påsen (jag är ju trots allt parfymnörd!), istället för med en massageolja för 250 som jag mest köpte för att jag kände mig skyldig till det bara genom att ha gått in i butiken!

Sen blev det några badbomber på Lush och ett par t-shirtar till maken innan det var dags att åka hemåt igen.

2 kommentarer:

Julia sa...

Det låter som att ni hade en härlig dag! Tråkigt att du inte kände dig nöjd med bemötandet på COW. Min erfarenhet är att de är kunniga och hjälpsamma men att de kanske är mer specialiserade på smink än parfym. Doftade du på något som du fastnade för?

rebella sa...

Inte helt nöjd, men det kanske var lika bra om det hade varit en duktig försäljare hade jag möjligen gått därifrån betydligt fattigare än -250 kronor. Jag hann testa några stycken, bland annat CB I hate perfumes To see a flower, den luktade väldigt intressant. Provade också -äntligen- några Byredo! Deras nya Bal du Afrique kan vara nåt, men jag testade ju bara på papper...