onsdag 10 december 2008

Le Labo.
Det känns lite svårt att skriva parfymblogg de här dagarna utan att alls nämna Le Labo. De har precis lanserat sina parfymer Gaiac 10, exklusivt för Tokyo och Musc 25, exklusivt för Los Angeles.


Eftersom jag ännu inte provat några av deras dofter, kanske det är fel ände att börja med de nyaste och mest exklusiva. Gaiac 10 säljs för 9,90 dollar för 0,5 ml. hos The Perfumed Court. Egentligen är jag mer nyfiken på Musc 25, som kan bli min för det fortfarande väldigt höga, men ändå mer rimliga priset 5,90 dollar för 0,5 ml hos samma ställe.


Le Labo har hittills skapat sex parfymer exklusivt för sex olika städer, Tuberose 40 för New York, Aldehyde 44 för Dallas, Vanille 44 för Paris, Poivre 23 för London samt de två nya. Bortsett från sina city exclusives så har de också andra och mer tillgängliga (i jämförelse) parfymer.


Deras nysläpp var droppen som fick min bägare att rinna över, från att ha några av deras parfymer på min prova så småningom-lista har de plötsligt hamnat på min prova så fort som möjligt-lista.


Nu ska jag bara försöka bestämma mig för om jag ska nöja mig med att prova några av deras mer rimligt prissatta eller om jag ska göra slag i saken och beställa även de dyraste. Snacka om att prova med andakt när man duttar parfym som kostar nästan 100 kronor för en halv milliliter (mamma, jag hoppas att du inte läser det här!). Det vore i så fall den hittills dyraste parfymen jag har provat på. Ni som redan provat parfymer i de här prisnivåerna, är det värt det? Är de så bra att det motiverar priset? Jag förstår ju förstås att det kräver en hel del jobb för kvinnorna på The Perfumed Court att få tag på en flaska av en parfym som enbart säljs i Tokyo och som dessutom bara funnits på marknaden ett kort, kort tag. Lite av grejen är ju inte heller att parfymen ska vara så outstandig mycket bättre än allt annat, utan just att den är så outstanding mycket svårare att få tag på...


Jag vet att alla som läser min blogg som också är parfymbitna, förstår att jag bara försöker få hjälp att motivera mig att köpa det där yttepyttelilla parfymprovet, trots att även jag tycker att det är väldigt dyrt för väldigt lite.
Nånå, kommer tid kommer råd. Under tiden kan man roa sig med att titta in på Le Labos hemsida som jag gillar skarpt: http://www.lelabofragrances.com/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Le Labo är ganska mycket Kejsarens nya kläder om du frågar mig. Jag har provat mig igenom de flesta (inte de senaste tre (Poivre/Gaiac/Musk)) och har inte fallit för en enda. Ja, jag tycker vissa parfymer kan vara värda ett högt pris men inte Le Labos

rebella sa...

Ska nog börja med att testa deras mer normalt prissatta dofter, sen får vi se. Problemet är väl att för varje doft man betar av så tillkommer det ett helt gäng med ny "måste prova-dofter"...

Anonym sa...

Jag har prövat musk vid flera tillfällen. jag är totalt musk tokig och antagligen inte att lita på men jag gillar den skarpt. Det är en ren musk lite pudrig fast med något mörkt som lurar. Kan inte sätta fingret på vad, en dutt kummin kanske. Annars är min storfavorit SL`s MKK eller clair d musc. Pröva även Le labos' vanille. Det är inte söt men har en mjuk värme.