tisdag 10 februari 2009

L de Lolita Lempicka


Jag har gjort det igen! Köpt en hel flaska parfym osniffad. Nämligen L de Lolita Lempicka, hur det nu är möjligt att jag aldrig luktat på den tidigare, men så är det.
Jag hade en känsla av att jag skulle gilla den, noterna lät mumsiga, vem säger nej till vanilj, kanel, lite citrus, kryddor och nåt saltigt? Inte jag. Recensionerna jag läst har varit övervägande positiva, men lite av typen att man antingen gillar den mycket eller inte alls. Och inte minst, den är skapad av Maurice Roucel, det kan ju inte bli helt fel när han är inblandad hoppades jag.
Och nej, L de Lolita Lempicka är inte alls fel. När jag fick hem den och provade den var det kärlek vid första sniffet.
Alla som tycker om att baka och greja vet att en nypa salt gör stor skillnad när man bakar bullar, småkakor eller kokar fudge. Det vet Maurice också. Man kan tro att L de Lolita Lempicka är en översöt, flickaktig och lite tråkig gourmand och visst, det skulle den kunna vara om det inte vore för den där gnuttan salt! Det gör den magnifik, sexig, vuxen och inte så lite stygg.
Jag har hört att män ska vara förtjusta i L de Lolita Lempicka, doften påminner dem kanske om när deras mammor bakade kakor när de var små. Några såna angenäma doftminnen har inte min make i bagaget vad jag vet, hans mamma var en katastrof i köket nämligen. Men, när jag tagit på mig L de Lolita Lempicka ligger han tätt intill och doftar på min hals med välbehag. Länge och eftertänksamt. -Du doftar som en nakenkaka, slår han sedan fast. Jag har ingen aning om vad en nakenkaka är, men gott luktar den iallafall. Nakenkaka låter gulligt, men också lite sexigt förbjudet tycker jag.
L de Lolita Lempicka har den härliga saltiga, nästan svettiga doften gemensamt med den betydligt mer prestigefyllda och betydligt mindre kitchiga Dans Tes Bras av ovan nämnda Maurice Roucel, producerad av Frederic Malle.
Jag vill påsta att L de Lolita Lempicka är Dans Tes Bras aningen vulgära, übersöta och slampiga, men ändå varmhjärtade och kakbakande kusin.
Om L de Lolita Lempicka är en nakenkaka, så är Dans Tes Bras en nakensvamp... Och jag gillar båda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sältan i L de Lolita återfinns också i Hermès Elexir des Marveilles. Har du testat den? Trevlig doft faktiskt.

rebella sa...

Jag tror jag har den här nånstans och har testat den utan att riktigt fastna för den, men ibland tar det ju ett tag...

Anonym sa...

naken kaka? xD Haha.. det där var nog den roligaste parfym rescensionen jag någonsin har läst.