tisdag 3 februari 2009

Samples make my world go round...


Hur mycket jag än drömmer och fantiserar om att äga mängder med stora parfymflaskor av Serge Lutens, Frederic Malle, Parfumerie General, L'Artisan, Guerlain, och andra underbara märken så är det alla små prover som är hjärtat i min parfymsamling.

Jag upphör aldrig att fascineras av det faktum att ett litet prov med 1 ml parfym i (eller mindre) kan rymma en så stor upplevelse för en så liten slant. Man kan inte sampla en Gucci-väska eller en Balenciaga-klänning, man kan beundra på avstånd (om man nu alls gör det, jag är personligen inte intresserad av designer-väskor alls) och kanske få känna på föremålet i en affär, men så mycket närmare än så kommer man inte om man nu inte råkar heta Bonnier i efternamn.

Tack vare sajter som Fragrantica http://www.fragrantica.com/ har jag fått kontakt med andra parfymälskare som jag byter prover med. Sajter som The Perfumed Court http://theperfumedcourt.com/ och The Posh Peasant http://www.theposhpeasant.com/ gör parfymer som annars skulle vara svåra att få tag på av olika skäl, betydligt mer lättillgängliga.

Något annat som jag tycker är väldigt trevligt är att fler och fler nisch-och indieparfymörer börjar erbjuda parfymprovspaket på sina sajter. Ofta till betydligt lägre priser än vad man får betala för motsvarande prover hos The Perfumed Court eller The Posh Peasant. Och jag tycker på något sätt att det känns väldigt bra att få gynna parfymören direkt, utan att gå via någon mellanhand, som ju trots allt också vill tjäna en slant. Ibland leder det till en trevlig, personlig kontakt med små extraprover och rara handskrivna följebrev.

Så här följer en liten lista på parfymörer som jag hittat, eller fått tips av andra om, som erbjuder parfymprovspaket:

http://www.sonomascentstudio.com/index.shtml

http://www.michaelstorer.com/

http://www.tauerperfumes.com/website/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=41&vmcchk=1&Itemid=41

http://www.ormondejayne.com/sample-programme.php

http://www.lesnez.com/

http://www.les-parfums-de-rosine.com/modules/scenes/accueil/index.php

http://www.possets.com/

http://www.dshperfumes.com/

http://www.neilmorrisfragrances.com/

Jag har ju försås inte beställt prover från alla ännu, men mina erfarenheter än så länge är mycket goda. Kanske känner läsare av bloggen till ännu fler parfymörer som som erbjuder prover? Tipsa gärna! Jag har utelämnat några som erbjuder prover, men där frakten blir så dyr att det känns meningslöst att beställa därifrån, i såna fall är det oftast betydligt enklare och billigare att gå via The Perfumed Court eller The Posh peasant.

Inga kommentarer: