torsdag 12 mars 2009

Lager på lager.


Jag är förmodligen inte ensam om att ha fått höra att man inte ska blanda parfymer. Det sägs att en god parfym + en god parfym blir lika med en dålig röra. Det ligger säkert en hel del i det, men iallafall jag är så pass nyfiken och exprimentsugen att jag inte kan låta bli att fundera på hur resultatet blir när man blandar ihop vissa parfymer.
Vad funkar och vad funkar inte?
Jag är ganska ny med att blanda ihop parfymer, men har iallafall lyckats ge upphov till några favorit-kombinationer.
Vivienne Westwoods Anglomania är en kär gammal bekant, men med det utbud av parfymer jag har i min ägo börjar jag känna mig lite mättad, men vill ändå inte släppa Anglomania helt. Vad göra? Jo, jag blandade Anglomania med Costume Nationals Scent Intense och vilken häftig kombo! Anglomania fick snäppet mer skärpa, samtidigt som Scent Intense tonades ner en aning, blev mjukare och mer sensuell. En klar favorit, så pass bra att jag vågar rekommendera den. Jag tar ungefär lika mycket av båda.
Ava Luxes Nude Musk och Film Noir har jag ju skrivit om förut, riktigt fina båda två. Film Noir kan vara lite krävande och Nude Musk lite för försiktig. Ta hälften av varje och du får något helt annat. Jag anser båda dofterna vara sexiga redan innan, men kombinationen blir om möjligt nästan ännu sexigare. Nude Musk rekommenderas ju som bas för andra parfymer, så den funkar att blanda med mycket, men undvik kanske de allra sötaste kombinationerna! Nude Musk är perfekt för att mildra skarpa, tunga dofter.
Jag tycker om doften av Tauers Lonestar Memories, direkt ur flaskan eller på min man, men inte på mig själv. På mig blir den tung, skarp och svårburen. Men, abrakadabra, blanda den med IL PROFVMOs Vanille Bourbon så blir det någonting helt annat. Det är fortfarande ingen tvekan om att det är Lonestar Memories i huvudrollen, men all skärpa suddas bort som genom ett trollslag utan att vaniljen egentligen mer än anas. Superkombination! Lonestar Memories har en mycket god hållbarhet, IL PROFVMOs Vanille Bourbon är inte sämre. Kombinationen sitter kvar i stort sett hela dagen.
Gillar du Comme Des Garcons Tar? Inte? För knepig? Stark? Gummi? Ja, jag har haft vissa problem med den. Intressant, men inte på mig. Av någon anledningen verkar män ha en mer passande hudkemi för den parfymen. Ta fram IL PROFVMOs Vanille Bourbon igen och blanda. Och vad får vi då, jo det blir något som påminner om Bvlgaris Black, men häftigare. Här anas inte gummit bland all vanilj, utan tvärtom. Riktigt, riktigt coolt tycker jag.
Precis som Ava Luxes Nude Musk verkar det som om IL PROFVMOs Vanille Bourbon kan blandas med det mesta som behöver mjukas upp lite, jag har inte provat ännu, men det skulle inte förvåna mig om den lyckas omvandla många herrdofter till kluriga unisex-dofter istället.
Både Nude Musk och Vanille Bourbon har mycket god hållbarhet och med hjälp av dem förlängs också hållbarheten på parfymer som har kort hållbarhet.
Har du några favorit-kombinationer? Har du råkat blanda parfymer som du absolut inte borde ha blandat? Har du någon hemlig parfym som du ofta använder för att förstärka hållbarheten på någon mer kortlivad?

2 kommentarer:

Jackie_Daniels sa...

Alla dofter blir bättre med Serge Lutens MKK i botten:D Nä, skämt å sidor men MKK är ett underbart alternativ att använda när man vill ha en myskigare bas utan allt för mycket extra sötma. Nästan varenda mesig soliflor som jag har testat har fått muskler med en dutt MKK under

rebella sa...

Det måste jag prova, den är ju stark men ändå diskret på något märkligt sätt...