tisdag 4 november 2008

Månadens inköp.

Jag brukar ha en viss summa pengar varje månad att handla parfymer för. Det är oerhört sällsynt att jag impulsshoppar, jag försöker planera mina inköp så att jag ska få så mycket som möjligt för pengarna. Jag har mycket goda erfarenheter av Luckyscent, de brukar vara snabba och pålitliga. Därifrån beställde jag ett antal prover från L'Artisan Parfumeur; Timbuktu, Piment Brulant, Safran Troublant, Dzongkha och Bois Farine. Jag planerar nämligen att köpa en stor flaska från L'Artisan, gäller bara att lista ut vilken. Än så länge är Dzing! min storfavorit, men kan ju dyka upp någon ännu bättre.

Från Luckyscent beställde jag även ett par Parfumerie General-prover; Coze och Musc Maori, jag har hittills tyckt väldigt bra om de parfymer jag provat från Parfumerie General, med Aomassai som storfavorit. Ååååh, att de ska vara så dyra.

Mina Ava Luxe- och TokyoMilk prover från The Perfumed Court verkar ju vara spårlöst försvunna. Så jag har gått omkring här och känt mig lite deppig, särskilt Ava Luxes parfymer har jag varit nyfiken på att prova så himla länge. Så jag skrev till The Perfumed Court och efterlyste mina prover, och gissa vad... de är så vänliga och tillmötesgående att de ska skicka nya prover till mig på deras bekostnad. Det känns väldigt bra, men förstås vill de ju behålla en kund. Så nu är det bara att hoppas på att de ramlar ned i brevlådan som de ska om inte allt för lång tid.

Sen har jag fyndat lite på Tradera, miniflaskor från Kenzo, varav en 5 ml. Kenzo Jungle le Elephant, som är en kär gammal favorit, så för det fyndpriset (34 kr) bryr jag mig inte mycket om de andra två, Kenzo/Kenzo och L'Eau Par Kenzo, inte alls funkar för mig. Sen blev det en halvfull flaska Versaces Crystal Noir också, för 40 kronor. Hoppas jag tycker om den lika mycket nu, som när jag provade den sist. När det handlar om utgifter på några tjugor gör det ju liksom inte så mycket om det inte är superparfymer.

Fast ibland så funderar jag på om jag sparade de där pengarna så skulle jag ju efter ett antal månader ha råd att köpa en riktigt bra och dyr parfym, men jag styrs just nu mer av kvantitets-än kvalitetsprincipen.

Eller iallafall på det stora hela, men har även slagit på stort när det gäller kvalitet. Vilket jag hoppas på åtminstone, jag och maken har efter en aning tvekan hit och dit beställt det superdyra doftljuset Opium Den från First in Fragrance. Nu gäller det att det lever upp till priset! Ibland måste man ju chansa lite, ellerhur? Vi ser det som en gråsäsongspresent till oss båda två, barnen kan också få komma in i vårt sovrum och lukta lite om de är snälla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen smart att ha en parfymbudget! Viss månader köper jag ingenting men sedan kan jag få fnatt och köpa flera dyra flaskor på en och samma gång. Vad skönt att TPC ersätter dina prover! De har en väldigt bra kundservice även om deras priser är rätt hutlösa. Själv velar jag om jag skall skicka efter prover på Amouges dofter... Dyrt som skam men jag är ju så nyfiken!

rebella sa...

Blev jätteglad över att de ska skicka nya. :) Om du är nyfiken tycker jag du ska beställa, det är ju enda sättet att stilla nyfikenheten.